AURINKOENERGIA

Aurinkokeräin muuntaa auringon säteilyä teknisesti käyttökelpoiseksi lämmöksi. Aurinkokeräimen avulla voidaan lämmittää asukkaiden käyttövettä sekä rakennuksia. Suomessa on otolliset olosuhteet aurinkolämmön hyödyntämiseksi, koska lämmintä vettä tarvitaan ympäri vuoden. Käyttövedenlämmitys tai esilämmitys on erinomainen tapa hyödyntää aurinkolämpöä. Tilojen lämmitykseen aurinkolämpöä voi hyödyntää keväästä syksyyn, kosteissa pesu- ja kellaritiloissa pidetään lämmitystä päällä yleensä myös kesäisin.
Aurinkolämpöön liittyy olennaisena osana myös lämmönvarastointi. Esimerkiksi omakotitaloissa aurinkolämpöä varastoidaan vesivaraajaan. Suomen olosuhteisiin sopii erinomaisesti hybridienergiajärjestelmät, joissa tarvittava lämpö tuotetaan usealla toisiaan tukevalla energialähteellä. Hybridienergiajärjestelmässä aurinkolämmön rinnalla voi olla kohteesta riippuen mm. maa-/ vesi-ilmalämpöpumppu, öljy- tai kaukolämpö. Aurinkolämmön yhdistäminen maalämpöön parantaa lämpöpumpun hyötysuhdetta ja pidentää järjestelmien käyttöikää. Aurinkolämpö voi kaksinkertaistaa lämpöpumpun hyötysuhdetta kuvaavan COP (Coefficient Of Performance) -luvun joka kertoo kuinka tehokkaasti kulutettu sähköenergia saadaan muutettua lämpöenergiaksi. Aurinkolämmön myötä maa- ja ilma-vesi-lämpöpumpun käynnissäoloaika sekä käynnistysmäärät vähenevät. Aurinkolämmön avulla voidaan vähentää bio- ja öljykattiloiden huollon tarvetta.
Aurinkolämpö on yleensä kannattavaa osana uusia hybridilämmitysjärjestelmiä, jossa aurinkokeräimet toimivat sähkölämmityksen, maalämmön, ilma-vesilämpöpumpun, vesikiertoisen takan, pellettikattilan tms. lämmitysmuodon rinnalla.
 

Myymme varastossa olevat setit pois edullisesti. Kysy lisää!

300 litran hybridivaraaja rosterisäiliöllä               
– 2 x 15mm kuparikierukkaa
– puolen tuuman ulkokierre
– varoventtiili
– suoja-anodi
– 2 x lämpöanturin paikka
– takaiskuventtili
– kylmä- ja kuumavesiyhteet 3/4 tuuman sisäkierre
– 2 kW sähkövastus termostaatilla

 

 

Putkikeräin-varaaja-yhdistelmä.
Vesivaraajan ja aurinkokeräimen yhdistelmä sopii erinomaisesti mm. mökkikäyttöön sekä piha-altaiden lämmittämiseen.
Yhdistelmässä on:
-180l rosterisäiliö
-18 tyhjiöputkea
– puolen tuuman yhteet ulkokierre, sisällä 15 mm kuparikierukka -paisunta-astia 8 l -alumiinikehikkö/teline